Як скоро пенсіонери дочекаються осучаснення виплат, скільки тепер отримуватимуть мами при народженні дітей, чому сільські пенсіонери мають право лише двічі на тиждень безкоштовно скористатися автобусом, а міські — хоч по десять разів щодня? На ці та інші запитання наших читачів під час «прямої лінії» відповідала міністр соціальної політики Людмила ДЕНІСОВА.

Серед запитань було й таке.

Галина Дмитрівна, м. Київ:

 — Чи будуть найближчим часом створюватися нові програми із працевлаштування молоді, яка втратила роботу чи потрапила під скорочення штату, або пішла з роботи через дуже низьку зарплату? Моїй дочці 27 років, за освітою — психолог. Працювала у дитсадку, потім у школі. Звільнилася через низьку зарплату. Пропонували лише половину або й третину ставки. А з 1 травня підняли тарифи на комунальні послуги. Як їх оплачувати, коли дочка не працює, я пенсіонерка і чоловік мій теж?

— Як я розумію, ваша дочка не стоїть на обліку в Центрі зайнятості. Тому передусім їй потрібно це зробити. Вона отримає можливість одержати за програмою уряду підтримку сплати за підвищені тарифи за комунальні послуги. Але для цього обов’язково повинна мати відповідну довідку. Далі — під час пошуку роботи отримуватиме допомогу у зв’язку з безробіттям, і їй шукатимуть роботу. До речі, спеціалісти-психологи, як ваша дочка, найближчим часом будуть дуже затребувані. Адже багато людей повертаються з місць, де тривають бойові дії, і для їхньої реабілітації відкриватимуться спеціальні центри.

Повністю «Пряму лінію» буде опубліковано в одному з наступних номерів «УК».