Швейцарія розширила свій «чорний список», включивши до нього ще 26 осіб і 18 організацій, причетних до ескалації ситуації на сході України, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Reuters.

«Цей крок, який слідує за розширенням санкційного списку ЄС, збільшує кількість фізичних осіб, щодо яких застосовуються санкції, до 87, юридичних осіб – до 20», – інформує агентство.

Санкції набирають чинності ввечері вівторка, 5 серпня.

До оновленого списку включено, зокрема, лідерів терористів Олександра Бородая і Олександра Ходаковського, російського колишнього прем'єр-міністра Михайла Фрадкова, секретаря Радбезу РФ Миколу Патрушева, а також президента Чечні Рамзана Кадирова.

Особам, вказаним у списку, заборонили вести бізнес із фінансовими установами в Швейцарії. Це сприятиме запобіганню виведення активів з ЄС у Швейцарію.

Нагадаємо, країна раніше утримувалась від нових санкцій проти Росії у відповідь на українську кризу. Минулого тижня міністр економіки Швейцарії заявив, що уряд не розглядає нових обмежувальних заходів стосовно причетних до конфлікту в Україні.

Як відомо, 75% російського експорту сирої нафти продається через Женеву, російські активи в швейцарських банках оцінюються в 15,2 млрд дол.