За оцінками світової спільноти, у сфері розвитку спорту людей з обмеженими можливостями Україна посідаєМіністр молоді та спорту Дмитро Булатов вручає винагороду головному тренерові  національної паралімпійської збірної України Андрієві Нестеренку (ліворуч). Фото Укрiнформу передову позицію. Спортсмени національних паралімпійської та дефлімпійської збірних команд України неодноразово підкорювали найвищі спортивні п’єдестали —  потужно виступили у Лондоні-2012, Софії-2013, Сочі-2014, на чемпіонатах світу, Європи. На останніх зимових Паралімпійських іграх наші спортсмени не тільки проявили волю до перемог, а й доклали усіх зусиль, щоб у нашій державі був мир.

Пригадуєте, як на церемонії відкриття на знак протесту проти російської інтервенції в Криму від нашої збірної під українським прапором на інвалідному візку виїхав лише один спортсмен? І більшість присутніх вітала його оплесками стоячи.

Як наші хлопці й дівчата пройшли маршем миру Олімпійським селищем під українськими національними прапорами? При цьому вибороли 25 медалей, посівши четверту сходинку в загальнокомандному заліку і другу за кількістю здобутих нагород.

У середу члени паралімпійської збірної отримали  картки Ощадбанку, на які зараховано державну винагороду за їхню перемогу та мужність, проявлену в Сочі, свідком якої став увесь світ.

Окрім того, Ощадний банк став офіційним спонсором Національного комітету спорту інвалідів України. Відповідну угоду підписали  голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій  Пишний і президент Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич.

Сторони домовилися, що Ощадбанк, як офіційний спонсор, спрямовуватиме зусилля на розвиток фізичної культури та спорту інвалідів України, забезпечуватиме банківське обслуговування паралімпійців та дефлімпійців.

Як зазначив на прес-конференції з нагоди підписання спонсорського контракту міністр молоді та спорту Дмитро Булатов, дуже важливо, що в Україні паралімпійський та дефлімпійський рухи підтримуються не тільки на державному рівні.

Вручаючи картки  з державними винагородами чемпіонам та призерам ХІ зимових Паралімпійських ігор у Сочі, міністр молоді та спорту наголосив: «Ми гордимося тим, що стоїмо сьогодні поруч із вами — справжніми героями, котрі влаштували в Сочі свій Майдан, борючись упродовж усіх Паралімпійських ігор, з ризиком для подальшої спортивної кар’єри, за мир у нашій державі. Наша підтримка, попри зменшення можливостей держави, збільшуватиметься. Насамперед завдяки тому, що ми об’єднуватимемо зусилля державних установ та бізнесу».

На думку голови правління Ощадбанку Андрія Пишного, сприяння розвитку паралімпійського та дефлімпійського руху в Україні є надзвичайно важливою доброчинною ініціативою для всього колективу Ощадбанку. Ця добра справа покликана зміцнити престиж та авторитет України на світовій спортивній арені.