На території України очікується спекотна погода. Як повідомляє прес-служба ДСНС,  про це сказав під час брифінгу 28 липня заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

«До кінця липня і на початку серпня погоду визначатиме область підвищеного атмосферного тиску завдяки впливу антициклону з півночі та північного сходу. 28—31 липня переважно без опадів. Лише в Карпатському регіоні в окремі дні можливий короткочасний дощ, гроза. На всій території України утримається спекотна погода. Денна температура становитиме +30…+36 °С, на Прикарпатті +23…+28 °С. 1—4 серпня в Україні без опадів, +31…+37 °С майже на всій території країни. 5—10 серпня подекуди очікуються короткочасні дощі. Більше їх буде в західному регіоні. Температура повітря сягатиме +29…+35 °С, на півдні +36…+38 °С. Вночі також температури будуть високі, переважно +17…+22 °С, на узбережжях морів до +25 °С», — розповів Анатолій Прокопенко.

Заступник начальника управління — начальник відділу департаменту реагування на надзвичайні ситуації Володимир Демчук розповів, що протягом минулого тижня на території України надзвичайних ситуацій не виникало. Зареєстровано 1533 надзвичайні події, на всі було забезпечено реагування підрозділів ДСНС України. У результаті вжитих заходів врятували 28 осіб. Пожежно-рятувальні підрозділи Служби «101» впродовж тижня забезпечили реагування на 1349 пожеж, врятувавши 22 особи, не допустивши знищення вогнем 284 будівель і 29 одиниць техніки.