Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із віце-президентом США Джозефом Байденом, під час якої обговорено міжнародні зусилля для втілення мирного плану на Донбасі та відновлення інфраструктури на територіях, звільнених Збройними силами України від терористів.

Петро Порошенко зазначив, що українська влада приділяє значну увагу відновленню належних умов життя у звільнених містах, зокрема забезпеченню водо- та електропостачання, теле- та радіомовлення, які зруйнували або значно пошкодили бойовики. Глава держави зазначив, що відродження мирного життя на Донбасі — пріоритет для України з огляду на те, що довелося пережити жителям сходу під час терористичної навали на українські населені пункти.

У відповідь Джозеф Байден висловив захоплення витримкою і діями України та запевнив у подальшій підтримці США, повідомляє прес-служба Президента. Зокрема Дж. Байден заявив, що Сполучені Штати готові розглянути можливість фінансування проектів з відновлення інфраструктури на Донбасі за прикладом ініціативи Німеччини для жителів Слов’янська та Краматорська. Також Джозеф Байден повідомив, що Сполучені Штати готові докласти зусиль для розширення підтримки міжнародними фінансовими інституціями України.

За підсумками цієї телефонної розмови прес-служба Білого дому оприлюднила відповідне повідомлення, частину якого цитує УНІАН: «Віце-президент повідомив Президентові Порошенку, що у розмовах із партнерами на міжнародній арені США підкреслюють, що Росію треба притягнути до відповідальності за її постійну підтримку сепаратистів» у східних областях України.

А наш Президент, згідно з цим документом, сказав Джо Байдену, що Росія неодноразово відкидала запропоновані Києвом місце й час проведення переговорів щодо припинення бойових дій у регіоні.