Сполучені Штати запровадили нові санкції проти Росії. Їхню дію на собі відчують «Банк Москви», ВТБ та «Россельхозбанк», майно яких та боргові зобовязання американцям відтепер заборонено купувати на термін понад 90 діб. Нові заходи тиску відчує на собі і Об‘єднана суднобудівна корпорація РФ.

«Ми блокуємо експорт певних товарів і технологій до енергетичної галузі Росії і поширюємо наші санкції на більшу кількість російських банків і оборонних компаній. Ми офіційно призупиняємо видачу кредитів, які заохочують експорт до Росії і фінансування проектів економічного розвитку в РФ.

Водночас Європейський Союз приєднався до нас у запровадженні істотних санкцій відносно Росії. Це не нова холодна війна, тут йдеться про дуже конкретне питання стосовно небажання Росії визнати, що Україна може обирати свій власний шлях», – заявив президент Обама.

Раніше у вівторок про ухвалення санкцій третього рівня проти Росії заявили країни Євросоюзу. Вирішено закрити доступ держбанкам Росії до фінансових ринків Європи, обмежити продаж до РФ високотехнологічного обладнання для нафтової та газової промисловості, зокрема для глибоководного буріння, заборонити контракти в оборонній галузі та сфері товарів подвійного використання. ЄС також заморозить активи 4-х близьких до президента Путіна бізнесменів та 4-х компаній.

 Copyright © 2014 euronews