ПІДРОБІТОК. Студент четвертого курсу Придніпровської державної академії будівництва і архітектури Сергій Луденський, як і багато хто зі спудеїв, час від часу десь підробляв, адже однієї стипендії навіть на кишенькові витрати нині замало. 

Своїм досвідом пошуку підходящої роботи хлопець ділився на сторінці у соціальній мережі, де й створив відповідну групу. Згодом вирішив, що потрібен окремий сайт. Так і народилася інтернет-біржа праці для молоді — Shabashka.dp. «Я завжди шукав собі підробіток і намагався допомогти друзям і знайомим. Поступово дійшов висновку, що молоді потрібен портал, на якому можна було б легко знайти для себе роботу, — розповідає Сергій. — Частіше обирають підробіток у другій половині дня чи з вільним графіком. Мають попит і вакансії, що не потребують досвіду роботи».

Як правило, студентам пропонують будівельні роботи, підробіток промоутером чи набір тексту. За день можна заробити від 50 до 250 гривень залежно від витраченого часу. В групі, створеній Сергієм Луденським, щоденно з’являється близько 5 нових пропозицій.

Щоб допомогти передплатникам групи, яких уже понад тисяча, хлопець шукає вакансії всюди, намагається привернути увагу роботодавців. Також є база даних резюме тих, хто шукає підробіток.

«Є роботодавці, які самі викладають вакансії і знаходять працівників буквально за лічені хвилини. Однак попит нині перевищує пропозиції, — зауважує Сергій. — Отож я створив і сайт, який, сподіваюся, в майбутньому вийде на загальнодержавний рівень».