Утілення проєкту Українсько­польського центру протезування та реабілітації для ветеранів обговорили на спеціальній нараді під головуванням віцепрем’єр­міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Нині крім обговорення концепту проєкту створення Українсько­польського центру протезування та реабілітації триває пошук приміщення. Розглядають можливість його розташування у приміщенні Бородянського центру соціально­психологічної реабілітації. А для цього там необхідно збільшити кількість ліжко­місць. У подальшому такий центр зможе стати національною інституцією, яка матиме філії у всій країні. Очікують на експертну оцінку від польської сторони щодо можливості його розташування саме у приміщенні Бородянського центру.

Створенням сучасного центру протезування та реабілітації в Україні займаються представники польської компанії EnForce Medical Technologies і фондів «Польща допомагає Україні», Siepomaga та Solidarity Fund за підтримки Польського агентства з інвестицій та торгівлі (PAIH). Там люди отримуватимуть протезування, проходитимуть реабілітацію тощо. Заплановано організувати в центрі виробництво протезів.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій