31 жовтня 2016 року завершено перерахунок уже призначених субсидій на новий опалювальний період (2016—2017). Інформацію про обсяг субсидії, визначений на основі сукупного доходу кожного окремого домогосподарства, та інформацію про тарифи від надавачів послуг буде відображено у листопадових квитанціях за оплату комунальних послуг.

За даними Міністерства соціальної політики, середній обсяг житлової субсидії цього опалювального сезону становитиме 2000 гривень. Це розвіює один з найпоширеніших у суспільстві міфів, мовляв, «клопоту з оформленням субсидії багато, а вона становитиме мізерну суму». Більше того, повертати її не потрібно навіть у разі продажу квартири, на яку оформлено житлову субсидію.

Обов’язковий платіж за комунальні послуги буде навіть меншим, ніж минулого опалювального сезону (з травня 2016 року зріс прожитковий мінімум — 1399 гривень, який входить у формулу розрахунку субсидії). Загалом що менші доходи має родина, то нижчими будуть її витрати на комунальні послуги і більшим обсяг державної підтримки, повідомляє прес-служба відомства.