СПІВПРАЦЯ

Через поглиблення дипломатичних контактів відносини з африканською країною вийдуть на новий рівень

«Розглядаючи двосторонні торговельно-економічні відносини, можна сказати, що вони далеко не відповідають потенціалу наших країн, і нам треба попрацювати, щоб збільшити разів у 10 товарообіг», — наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з міністром закордонних справ Республіки Судан Алі Ахмедом Карті.

Говорячи про перспективні напрямки співпраці між нашими державами, Прем’єр зазначив, що розвиток політичного діалогу дасть змогу розширити економічне співробітництво у транспорті, енергетиці, будівництві, сільському господарстві, видобуванні корисних копалин. «Я вітаю запрошення суданської сторони українським міністрам економіки та енергетики відвідати вашу країну. Наші урядовці обов’язково здійснять візит, необхідно тільки, щоб цей візит отримав практичну реалізацію», — сказав Микола Азаров, запропонувавши включити до складу делегації спеціалістів та представників бізнес-кіл.

У свою чергу Алі Ахмед Карті відзначив давні відносини України та Судану в гуманітарній сфері, що розпочалися ще до здобуття Україною незалежності. Зокрема багато тамтешніх студентів пройшло підготовку в провідних українських вишах. Дипломат також наголосив на тому, що Президент Судану приділяє особисту увагу розвитку відносин з Україною: «В контексті судансько-українських відносин він прийняв рішення про поглиблення дипломатичних контактів, щоб вийти на новий рівень співробітництва». Зокрема найближчим часом буде відкрито Посольство Республіки Судан в Україні, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Крім того, Алі Ахмед Карті запросив главу українського уряду в зручний час відвідати Судан з візитом. Він також повідомив про візит до України профільних міністрів, що відбудеться найближчим часом, під час якого буде підписано угоди про створення двосторонньої міжурядової комісії.

Про перспективи розвитку українсько-суданських відносин у багатьох сферах ішлося і під час зустрічі Алі Ахмеда Карті з керівником українського зовнішньополітичного відомства Костянтином Грищенком. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»