Голова Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук зустрівся з журналістами британського телеканалу ВВС, бізнесменами та юристами зі США, Великої Британії, Швеції, Нової Зеландії і Південної Африки, які завітали на Полтавщину під час ознайомчої поїздки. Керівник і організатор туру пан Ніколас Вуд повідомив, що вони планують відвідати ще й сусідні Дніпропетровську та Харківську області, аби мати власну думку про події, що тут відбуваються після «гарячої зими» 2014 року.

Полтавським краєм найбільше цікавився Ганс Генрік Ренноу — соціолог, журналіст і політолог зі Швеції. Він прямий нащадок учасника Полтавської битви. Його предок у далекі часи потрапив у полон до російського війська і 27 років провів на чужині.

Крім голови ОДА Віктора Бугайчука, з іноземцями спілкувалися також в.о. його першого заступника Олег Пругло та директор департаменту економічного розвитку Олена Адамович. Гості цікавилися політичними настроями полтавців, подіями Євромайдану, основними принципами, за якими відбулася зміна влади. Запитували, чи підтримують жителі Полтавської області сепаратистські настрої, що заважають нормальному життю нині в Харкові та Донецьку. Голова адміністрації запевнив гостей, що полтавці не підтримують подібних ідей сепаратизму, а те, що відбувається в Харкові та Донецьку, не відображає настроїв місцевого населення. Це провокації, інспіровані сусідньою державою.

Учасники зустрічі цікавилися й економічними проблемами. На стан промисловості Полтавщини більш негативно впливає не здорожчання газу, а закриття ринків Росії для українських товарів. А соціальні служби області готові надавати субсидії найбільш вразливим верствам населення.