Місцева влада малих міст і селищ відтепер матиме інструмент для зменшення тарифів на водопостачання. У цьому за результатами урядового засідання запевнив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Ми ухвалили постанову, яка припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання й водовідведення. Адже те, що було прийнятним у великих містах, на рівні маленьких міст і селищ працювало просто неефективно. Причому сплачували за цю неефективність кінцеві споживачі із власної кишені», — заявив Геннадій Зубко.

Реалізація положень постанови дасть змогу справедливо перерозподілити витрати, пов’язані з виробництвом та наданням послуг із водопостачання та водовідведення між споживачами, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.  А підприємства водопровідно-каналізаційного господарства малих міст формуватимуть окремі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.

«Це рішення — яскраве свідчення того, що уряд рухається в системі координат децентралізації, віддаючи максимум повноважень та інструментів на місця», — резюмував Геннадій Зубко.

Згідно з доповненням до Порядку формування тарифів, тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення встановлюватимуть з урахуванням особливостей надання підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства централізованого водопостачання та водовідведення відповідним суб’єктам господарювання. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»