Наприкінці першої декади листопада з Харкова починається всеукраїнський тур, що популяризує українську класичну музику. Проект розпочне молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» — єдиний професійний повний симфонічний молодіжний оркестр в Україні — виконанням 11 етюдів у формі старовинних танців українського Моцарта Віктора Косенка в реконструйованій оркестровці Леоніда Бильчінського. Керуватиме оркестром диригент з Києва Сергій Лихоманенко.

«Із програмою «Код Косенка», спрямованою на популяризацію української класичної музики, плануємо виступити у всіх великих містах країни. До нас уже виявили інтерес в Італії, Естонії, Азербайджані, — розповідає один з організаторів проекту диригент Сергій Лихоманенко. — Адже Віктор Косенко — один з найцікавіших композиторів XX століття, який створив музичні шедеври світового рівня. Розпочинаємо в Харкові, бо саме тут 90 років тому відбулося перше виконання «Героїчної увертюри» — дебютного симфонічного твору композитора».

На думку Сергія Лихоманенка, 11 етюдів цікаві тим, що в них у музичній формі зашифроване своєрідне музичне послання композитора. Звідси і назва концерту — «Код Косенка». Цикл побудовано за сюїтним принципом. В основі твору — традиційна сюїта епохи бароко, що складається зі старовинних танців: алеманда, куранта, сарабанда і жига. Але автор значно розширює цикл, вводить два гавоти, два менуети, буре, ригодон, пасакалью. Навіщо він це робить і чому розташовує ці танці саме в такій, а не в іншій послідовності, можна зрозуміти, тільки послухавши цей чудовий твір, розшифрувавши «Код Косенка».