Протичовновий корвет «Тернопіль» і надалі залишається в російських захоплювачів. Тернополяни сподіваються, що корабель, названий на честь їхнього міста, неодмінно повернеться з полону в українські води. Тим часом половина екіпажу бойового судна пройшла короткий реабілітаційний курс у санаторії «Медобори». Відпочинок морякам організувала місцева влада та громада.

Днями їх урочисто проводжали на нове місце служби — в Одесу. Перед від’їздом екіпаж із прапором Військово-Морських сил України, який висів на щоглі їхнього корабля, вишикувався на майдані біля пам’ятника князю Данилові Галицькому. З історії знаємо, що саме цей великий князь чесно боронив нашу землю від ординської навали, зумів збудувати найбільшу на той час державу в Європі. Маємо бути гідні таких своїх давніх правителів, віддано стояти на захисті українських кордонів.

Звертаючись до моряків «Тернополя», голова облдержадміністрації Олег Сиротюк наголосив, що настане час, і Україна відновить флот, який з честю нестиме службу на захисті нашої держави. Помічник командира корвета Олексій Кирилов від імені екіпажу щиро подякував тернополянам, обласній та міській владам за теплий прийом, увагу, за надану можливість трохи відпочити, поновити сили.