Іспанська «Барселона» визначилася з новим головним тренером - ним став колишній півзахисник каталонців Луіс Енріке, що донедавна працював з «Сельтою».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на офіційний сайт Європейського футбольного союзу.

«Луіс Енріке, під керівництвом якого «Сельта» зайняла в минулому чемпіонаті дев'яте місце, уклав з каталонцями дворічний контракт і замінить на цій посаді аргентинця Херардо Мартіно. Раніше 44-річний фахівець успішно виступав за «Барсу» як гравець, а потім тренував каталонську молодь. Таким чином, це його третій прихід в команду», – уточнюється в повідомленні.

Паралельно «Барселона» оголосила про розставання з голкіпером Хосе Пінто, який залишає команду разом з Віктором Вальдесом, і придбання воротаря менхенгладбаської «Боруссіі» Марка-Андре тер Стегена. За останні чотири роки голкіпер німецької збірної провів у бундеслизі 108 матчів. Разом з 22-річним воротарем ряди каталонців поповнили Жерар Делофе і Рафінья Алькантара, які в минулому сезоні на правах оренди захищали кольори «Евертона» і «Сельти» відповідно.

Фінішуючи на другому місці в іспанській «прімері», «Барселона» почне боротьбу в наступному розиграші Ліги чемпіонів УЄФА з групового етапу.