ФЕСТИВАЛЬ. На два дні місто Тростянець на Сумщині стало столицею рок-музики: тут пройшов міжнародний фестиваль Слобожанщини «Схід-Рок», який зібрав близько 20 музичних гуртів з різних міст України, а також із Білорусі.

За повідомленнями організаторів, зі 130 музичних колективів, що подали заявки на участь, відібрали тих, хто має визнання слухачів, досвід виступів на великих сценах. Хедлайнерами фестивалю стали відомі колективи С.К.А.Й. (Київ) та «Ляпіс Трубецкой» (Мінськ).

Виступає один з хедлайнерів фестивалю гурт «Ляпис Трубецкой». Фото Ігоря ЧИРЧЕНКА

Як розповів продюсер заходу Володимир Нянькін, за рівнем організації музичного свята Тростянець перевершив сподівання. Усі концерти проходили в історичній будівлі ХVІІІ століття — «Круглому дворі», де особлива акустика і чути кожен звук. Глядачі (а їх за два дні побувало майже 10 тисяч) одержали справжню насолоду.

Міський голова Юрій Бова зазначив, що виручені за концерти кошти буде використано на ремонт і реконструкцію історичних будівель, якими багате місто. До того ж Тростянець має всі шанси стати столицею культурно-мистецьких фестивалів. Нині міська влада виношує задум протягом весни — осені проводити не менш як 5—6 заходів, що позитивно позначиться на туристичній привабливості районного центру.