Грузинська політична організація «Клуб реформаторів», яку очолює колишній міністр оборони країни Дмитро Шашкін, пропонує ввести заборону на використання російського прапора.

Про це йдеться в поширеній організацією заяві, повідомляє «Грузія online».

«Клуб реформаторів» звертається до парламенту Грузії в порядку законодавчої ініціативи розглянути питання оголошення злочином використання державного прапора Російської Федерації», йдеться у заяві.

В якості покарання за розміщення державного герба, прапора або іншої державної атрибутики РФ в громадських місцях активісти пропонують позбавлення волі на строк до двох років.

У «Клубі реформаторів» вважають, що розміщення російського триколору в Грузії «є образливою дією проти загальних національних цінностей». В якості прикладів активісти навели банери «Аерофлоту» з символікою російського прапора на вулицях Тбілісі, а також акції протесту, на які деякі люди виходять з російським триколором.

В організації також відзначили, що після парламентських виборів 1 жовтня 2012 року в Грузії активізувалися «групи», що намагаються пробудити лояльне ставлення до Російської Федерації, – як до «дружньої» країни. При цьому в «Клубі реформаторів» підкреслили, що насправді Росія не є братською для Грузії країною, оскільки окупувала 20% її територій.

УКРІНФОРМ