Міністр соціальної політики Павло Розенко підтримав ініціативу розвитку державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства, яке розташоване у Хмельницькому. Про це він сказав на нараді з головою ОДА Михайлом Загородним та представниками соціальної сфери після відвідин підприємства. Колектив закладу сподівається, що  на базі їхнього підприємства буде створено Західноукраїнський виробничий центр протезно-ортопедичного забезпечення та реабілітації. «Повна підтримка цієї справи буде, моя згода на розширення є. Незалежно від того як підприємство називається, фактично воно вже стало таким центром, адже реабілітацію там проходять інваліди зі всієї України», — сказав Павло Розенко.

За словами міністра, це один з найкращих подібних закладів в Україні. В центрі пацієнти можуть не тільки встановити протез, а й пройти курс реабілітації. Це дуже важливо, оскільки така можливість безпосередньо впливає на подальше входження людини в суспільство.

«Центр відомий на всю Україну. Технічно тут є чим пишатись. Українська протезна галузь може надати якісне протезування хлопцям, що повернулися з АТО», — підкреслив міністр.

До речі, зараз у закладі перебувають троє військових, які брали участь в антитерористичній операції.

Павло Розенко наголосив, що свого часу йому було не зрозумілим рішення щодо можливого знищення протезного підприємства. І зауважив, що нині центру нічого не загрожує, у міністерстві робитимуть все для його підтримки та розвитку.

Інна МИХАЙЛОВА
для«Урядового кур’єра»