У Китаї поліція закрила найбільшу фабрику з виробництва підроблених iPhone, на якій трудилися сотніпрацівників на шести виробничих лініяхНа фабриці було зібрано близько 41 000 пристроїв, їх загальна вартість –19 мільйонів доларів.

Сам інцидент стався ще в травні, проте китайська влада поділилася інформацією тільки зараз.

Поліція також заарештувала 9 осіб, у тому числі і подружню пару, яка керувала організацією. Фабрика працювала під прикриттям сервісного центру в північній частині Пекіна.

Як повідомляє Експрес з посиланням на Кореспондент, розслідування почалося після заяви американської влади про продаж фальшивих iPhone в США.

Під час рейду поліція вилучила понад1400 підроблених смартфонів. Як відомо, Китай є одним з найбільших постачальників підробленої продукції через відсутність захисту інтелектуальної власності в країні. На території є навіть несправжні Apple Store, де персонал переконаний, що вони працюють на справжню компанію Apple. Втім, деякі китайські компанії, що випускають власні смартфони, хоч і «надихаються» Apple, тим не менш, вийшли на світовий ринок і, за оцінками фахівців, мають хорошу якість. До них належать Meizu, ZTE та Xiaomi.