У кількох маршрутках Луцька з’явився безплатний доступ до Wi-Fi. Аби жителі обласного центру Волині стали багатшими на таку послугу, одне із приватних автотранспортних підприємств встановило в автобусах відповідне обладнання. Його керівник Олександр Шаміс зазначив: якщо вона стане популярною, кількість автобусів із безплатним Wi-Fi збільшиться. На додаток до тих GPS-трекерів, що вже діють і дають змогу онлайн-контролю за рухом транспорту, це ще одна «розумна» технологія, яку почали використовувати в міському транспорті.

Про те, що саме в салоні цього автотранспортного засобу можна підключити ноутбук до всесвітньої мережі, засвідчує відповідна табличка з логотипом Wi-Fi у салоні. Отож відтепер пасажири зможуть не лише стежити за новинами чи шукати потрібну інформацію, а й скорочувати час за переглядом улюблених сайтів чи фільмів.

Безплатні послуги з під’єднання до всесвітньої павутини вже давно стали нормою життя в багатьох луцьких бібліотеках, кафе, піцеріях, ресторанах, студентських гуртожитках тощо. Тепер тотальна комп’ютеризація зробила на Волині ще один крок.