РЕЗОНАНС

Президент доручив правоохоронцям вжити вичерпних безпекових заходів в усіх регіонах країни

Ситуація після вибухів у Макіївці Донецької області у четвер стабільна і нових погроз немає. Про це заявив учора на брифінгу Прем`єр-міністр Микола Азаров.

Він зазначив, що правоохоронні органи здійснюють необхідну оперативну роботу з виявлення тих, хто несе відповідальність за вибухи. "Ситуація в місті абсолютно спокійна. Я думаю, що загрози нових таких актів зараз не існує. У всякому разі, абсолютно всі громадські будівлі, вулиці, всі ті приміщення, які можуть викликати якусь підозру, взято під контроль", -наголосив глава уряду.

Раніше Президент Віктор Янукович ухвалив рішення скоротити свій візит до Японії у зв'язку із ситуацією, що склалася навколо вибухів у місті Макіївка. Він доручив правоохоронним органам вжити вичерпних заходів безпекового характеру в усіх регіонах України для захисту наших співгромадян, увести посилений варіант несення служби правоохоронцями.

А голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк учора був змушений спростовувати чутки про виявлення в Макіївці нових вибухових пристроїв. Він закликав журналістів "нічого не вигадувати і не шукати", але додав, що є моменти, про які він не має права говорити.