ІМІДЖ. Міжурядову угоду про створення виставково-торговельного центру «Україна» на території Всеросійського виставкового центру в Москві підписали перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв та перший заступник Голови Уряду Російської Федерації Ігор Шувалов.

Андрій Клюєв заявив, що ВВЦ в Москві поступово перетворюється на великий міжнародний виставковий центр. Там планується відкриття виставкових центрів Європейського Союзу та країн АТЕС. Перед усіма представниками української влади і в Україні, і за її межами стоїть завдання максимально відстоювати наші національні інтереси, насамперед через просування українських товарів і послуг на світовому ринку й залучення в Україну інвесторів і туристів. «Ми повинні максимально використовувати подібні виставкові майданчики для просування України», — заявив Андрій Клюєв.

Рішення про створення в Москві на базі Всеросійського виставкового центру постійно діючих виставок держав-учасниць СНД, прийняте ще в 2002 році, нарешті починає практично реалізовуватися. До останнього часу павільйон, який за радянських часів належав УРСР, не працював, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єр-міністра — міністра економічного розвитку і торгівлі.

Основними завданнями центру буде організація та проведення в Російській Федерації спеціалізованих і регіональних виставок і ярмарків товарів, семінарів, конференцій; створення мережі інформаційного забезпечення українських суб’єктів господарської діяльності тощо.