МЕТА. Російський бізнесмен Дмитро Іцков обіцяє, що люди можуть стати безсмертними вже через кілька років, протягом найближчого десятиліття.

За його словами, людська свідомість буде завантажуватися в штучне тіло, що дозволить людині існувати вічно, передає ТСН з посиланням на РБК.

Іцков заявляє, що залучив до цього амбіційного проекту під назвою «Аватар» 100 вчених і збирається найняти ще більше фахівців в майбутфньому.

«Цей проект веде нас до безсмертя. Людина буде залишатися частиною суспільства. Ніхто не хоче вмирати», – сказав підприємець.

«Я розумію, що це дуже складне завдання для вчених. Однак я вірю в те, що називають американською мрією. Якщо ви вкладаєте всі свої сили і час у якусь ідею, ви робите її реальністю», – додав Іцков.

За його словами, проект буде складатися з кількох етапів: спочатку створюватиметься штучне роботизоване тіло, потім штучний мозок - сукупність складних комп'ютерних програм, куди переселятимуть людську свідомість.

Але фінальна стадія «Аватара», наголосив Іцков – завантажити свідомість в «тіло-голограму».

Він також розповів, що в рамках реалізації «Аватара» він почав співпрацювати з агентствами, пов'язаними з Міністерством оборони США.