У рамках ініційованого Полтавською облдержадміністрацією інформаційно-просвітницького проекту «Поборники незалежності. Полтавщина» у райцентрі Шишаки відбулись урочистості з нагоди 70-річчя утворення Української Головної Визвольної Ради, президентом якої був уродженець цього містечка Кирило Іванович Осьмак.

На урочистостях зокрема показали документальну стрічку «Незламний президент». Багато хто завдяки цьому фільму довідався, що видатний уродженець Полтавського краю був також членом Центральної Ради, Організації Українських Націоналістів. Останні роки життя Кирило Осьмак провів у російсько-комуністичних тюрмах і таборах.

Документальну стрічку передала департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації донька Кирила Осьмака пані Наталія, яка живе в Києві. Також цей фільм транслюватиме телеканал «Лтава». Ще на «Лтаві» покажуть передачу «Уроки історії» про Кирила Осьмака, а на радіо створили передачу про видатного поборника незалежності.

Після урочистої частини патріотична громадськість провела ходу вулицями Шишаків до пам’ятного знака Кирилові Осьмаку, де відбулося покладання квітів.