Діти і вагітні жінки, що виїхали з Криму й охопленого військовими діями сходу країни, огорнуті особливою увагою. Їх взяли під опіку за місцем тимчасової реєстрації лікарі-педіатри та сімейні лікарі. П’ятеро дітей-інвалідів через органи соціального захисту отримуватимуть у повному обсязі належні їм пільги. А хворі на цукровий діабет сповна забезпечені інсуліном. Для цих дітей буковинські медики розробили індивідуальні програми лікування та реабілітації.

Буковина вже стала рідною для шести новонароджених немовлят, що поповнили сім’ї переселенців. Ще 12 вагітних перебувають на обліку в очікуванні гарної події свого життя.

— В усіх лікувальних закладах визначені особи, відповідальні за надання медичної допомоги сім’ям переселенців, — розповідає директор департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької обласної держадміністрації Оксана Андрієць. — У багатопрофільних лікувальних закладах створено резерв ліжок та необхідної кількості лікарських засобів і медикаментів для своєчасного надання медичної допомоги.