Про це сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький в ексклюзивному інтерв’ю «Урядовому кур’єру».

«Навіть якщо справи й прості, тов. се одно вони проходять через суди нелегко. Є різні проблеми. Перший фактор — те, що закон вимагає, щоб наші справи розглядалися колегією із трьох суддів. Проте суди реформують, і в деяких з них вже немає навіть колегії: когось люстрували, когось звільнили, хтось сам звільнився, є й такі, хто в розшуку, – роз’яснив керівник САП. – Трапляється й таке: у травні відбулося засідання, а коли судді почали призначати наступну дату слухання, з’ясувалося, що в червні одна з трьох суддів іде у відпустку, в липні друга, а в серпні — третя. І розгляд призначають аж на 30 вересня, а 29 серпня одну із суддів звільняють перед початком судової реформи. Все, трійка «ламається». І знову треба починати все спочатку. Вже листопад, а засідання ще не відбулися.

Є суди, куди ми спрямували справи за місцем вчинення злочину, як цього вимагає КПК, а там — уже немає суддів, щоб їх слухати. Так, в Апеляційному суді Волинської області залишилося двоє чи троє суддів, які можуть слухати справи. І якщо в Києві ще є судді й слухати справи ще якось можна, то в регіонах ситуація значно гірша. Звичайно, це негативно впливає на розгляд справ».