Поки ЦВК опрацьовує результати недільного голосування, на адресу лідера президентської гонки Петра Порошенка вже почали надходити вітання від деяких глав держав і політичних діячів. 

Так, президент США Барак Обама в ході телефонної розмови запевнив, що США будуть разом із Українським народом, коли йтиметься про забезпечення стабільності, миру та реформування країни. У відповідь Петро Порошенко подякував за підтримку українців, продемонстровану США протягом останніх місяців. Він мав на увазі європейський вибір наших співвітчизників, територіальну цілісність і суверенітет України. Вдячні слова спрямував до Барака Обами й за позицію США в ООН, МВФ, НАТО та в інших міжнародних організаціях. Як передає слова Петра Порошенка його прес-служба, висловлену підтримку в усіх регіонах України він розглядає як фундамент для об’єднання всієї країни. Зустрітися сторони домовилися вже у Польщі 3-4 червня на урочистостях з нагоди Свята свободи — 25-ї річниці перших частково демократичних виборів. Там, до речі, перебуватиме й президент Франції Франсуа Олланд.

Він також привітав Петра Порошенка з «відривною» позицією у першому турі виборів. У заяві Єлисейського палацу висловлено підтримку в успішному проведенні національного діалогу та реалізації очікуваних інституційних реформ. «Тепер в Україні починається новий етап, який має включати політичну стабілізацію та відновлення економіки, — наголосив Франсуа Олланд. — Президент Франції надає обраному Президенту свою підтримку в успішному проведенні національного діалогу та реалізації очікуваних інституційних реформ».

А у вітанні президента сусідньої Білорусі Олександра Лукашенка йдеться про багатовікові традиції дружби й взаємопідтримки: «Білорусь завжди була і залишається для України надійним сусідом. Для нас важливо, щоб Україна була стабільною і сильною державою».

Президент Росії Володимир Путін обіцяє визначитися з характером привітання Петру Порошенку вже опісля офіційного підбиття підсумків президентських виборів. Натомість Патріарх Московський і всія Русі Кирило таки надіслав Петру Порошенку у вигляді привітання спеціальне послання.

Верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон у телефонному режимі обговорила з лідером виборчих перегонів кроки щодо деескалації кризи та стабілізації ситуації в Україні. Так само поспілкувалися з Петром Порошенком і Президент Туреччини Абдулла Гюль, Прем’єр-міністр цієї країни Реджеп Таїп Ердоган, Президент Болгарії Росен Плевнелієв. Зокрема, міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц передав вітання Петру Порошенку від вищого керівництва своєї країни.

Не залишився осторонь і Прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер, запевнивши у цілковитій підтримці нашої країни: «Ми готові посилити дії, спрямовані проти тих, хто продовжує свої атаки на суверенітет і територіальну цілісність країни».