ПРЕМ’ЄРСЬКІ ОБІДИ. Напередодні журналісти оприлюднили обіцянку партійного казначея консерваторів Пітера Краддаса влаштувати зустріч з міністрами за чималі гроші.

Девід Камерон визнав, що проводив у своїй резиденції обіди для «тих, хто підтримує партію», проте заперечив, що йдеться про лобізм. 

«Жоден з цих обідів не мав на меті збір коштів. Більшість гостей я знаю багато років. І дозвольте мені додати, що жоден з тих, хто бував у мене вдома, не потрапив туди за рекомендацією Пітера Краддаса. Сам він теж ніколи не був запрошений до мене на обід,» - сказав Девід Камерон.  

Краддас пішов у відставку після того, як у розмові з журналістами, які назвалися представниками близькосхідних бізнесменів, пропонував доступ до найвищих кіл за 250 тис. фунтів.

Політичні опоненти кажуть, що давно підозрювали щось подібне і вимагають незалежного розслідування.

«У депутатів є відчуття, що Девід Камерон часто використовує приватні справи як прикриття для чогось іншого. Отже я думаю, що прем’єр-міністр має бути більш відкритим,» – говорить депутат від лейбористів Майкл Дуер.

Аби врятувати репутацію консерваторів, прем’єр-міністр Девід Камерон пообіцяв провести внутрішньопартійне розслідування та надалі публікувати списки всіх гостей своєї офіційної резиденції, які пожертвували на партійні справи більше 50 тис. фунтів.

Copyright © 2012 euronews