У мікроавтобусі з молдовськими номерами, що перетинав кордон торік наприкінці вересня, в тісному сховку, наче оселедці в бочці, тихцем їхали афганці-нелегали. Аж доки в міжнародному пункті пропуску Грем’яч пильне прикордонне око не звернуло увагу на тремтячі руки водія. Прикордонники ретельніше оглянули салон і в прикритій картоном і заваленій сумками ніші виявили дев’ятьох «пасажирів»: чотирьох чоловіків, скільки само дітей та жінку.

Та це був не найбільший гурт виявлених нелегалів. У жовтні на Чернігівщині прикордонники разом зі співробітниками СБУ затримали групу з 24 нелегальних псевдотуристів, серед яких було двоє жінок і четверо дітей. Неподалік знайшли уазик, на якому місцеві «екскурсоводи» за один рейс доставили людей до кордону.

Така «гутаперчевість» флагмана Ульянівського автозаводу вразила вартових державних кордонів до глибини душі. Однак згідно з російсько-українською угодою про реадмісію, обидві групи нелегальних мігрантів вони передали представникам прикордонної служби Російської Федерації, повідомляють наші колеги з журналу «Кордон».