У Фейсбуці Вікторія Бутенко зізналася, що реакція і підтримка друзів їй важливіша за цю номінацію… Фото з сайту 20khvylyn.com

Український продюсер Вікторія Бутенко потрапила в шорт-лист американської телевізійної премії «Еммі». Цю премію започаткували для відзначення найкращих творчих робіт для телебачення, вона подібна до «Оскара» в галузі кіно та «Греммі» в галузі музики.

Як повідомляє сайт премії, Вікторію висунув телеканал CNN як учасницю творчої групи проекту «Україна: стрілянина на Майдані Незалежності». На щорічну нагороду в галузі новин та документалістики номіновано кілька матеріалів про події в Україні виробництва телеканалів NBC, PBS та Vice News. Церемонія нагородження «Еммі» відбудеться у Нью-Йорку 28 вересня цього року.

Викторія Бутенко — продюсер міжнародних ЗМІ. Вона продюсер журналіста і фотокореспондента відомої газети «Лос-Анджелес Таймс» Сергія Лойка, який побував на війні в Україні й зробив серію репортажних і портретних фотографій «кіборгів» у донецькому аеропорту. Одна з найвідоміших кіностудій вирішила зняти фільм за його книжкою про події в Україні «Автобус, що прямує на схід».

Вікторія Бутенко працювала із CNN і Los Аngeles Times, NBC, BBC, CNBC, та іншими каналами і виданнями.