Міністерство закордонних справ України обурене і категорично засуджує дискримінаційні та українофобські вчинки керівника групи аніматорів літнього табору «Містраль» на узбережжі Чорного моря у Болгарії Ігоря Абессінова щодо дітей з України.

Готуючи заяву, зовнішньополітичне відомство взяло до уваги свідчення родичів українських дітей та очевидців і засудило заборону цим табором відпочинку на демонстрацію і носіння українських національних символів. «Моральне знущання, завдане дітям з України через демонстративний вияв неповаги до української національної символіки, може свідчити про вчинений Ігорем Абессіновим злочин дискримінації за національною ознакою, порушення прав і свобод людини, розпалювання ксенофобських настроїв та міжетнічної нетерпимості», — цитує текст прес-служба МЗС.

У відомстві переконані, що така поведінка неприпустима в демократичному суспільстві та європейській державі й не може залишитися без належної реакції української та болгарської сторін.

МЗС надіслало ноту до зовнішньополітичного відомства Республіки Болгарія із проханням надати правову оцінку діям аніматора, провести розслідування цього інциденту і не допускати побідних випадків надалі. Справа перебуває на особливому контролі МЗС та Посольства України в Республіці Болгарія.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»