Збірна України з плавання повернулася з Катару, де виступала на чемпіонаті світу в короткому басейні. Наші спортсмени завоювали дві бронзові медалі та встановили п’ять рекордів України, передає УНН з посиланням на прес-службу ФПУ.

«Цей чемпіонат світу на короткій воді був одним з найсильніших в історії плавання. Адже за 5 днів змагань встановили 34 світових рекорди, а результати фіналістів були дуже щільними, тому до останнього зберігалася інтрига щодо того, хто ж стане чемпіоном», – сказав після повернення головний тренер збірної України з плавання Андрій Сердінов.

Першу медаль для української збірної виборола Дарина Зевіна на дистанції 100 м на спині — 55.54.

Другу медаль виборов Андрій Говоров на 50-метрівці батерфляєм – 22.49.

Автором усіх національних рекордів у Досі також стала Дарина Зевіна. Перший рекорд України спортсменка побила у півфіналі на 100 м на спині (56.23), а другий – на 50 м на спині у складі змішаної командної естафети 4×50 м комплексним плаванням (26.30). Потім спортсменка ще раз покращила результат на 100 м на спині (55.54) та оновила результат на 50 м на спині (26.10) у складі змішаної командної естафети 4×50 м комплексним плаванням. П’ятий рекорд України Д.Зевіна встановила у фіналі на 50 м на спині (25.99).

«Я задоволена своїм виступом на чемпіонаті світу. Адже я покращила результати на 50 м та 100 м на спині. Однак на моїй основній дистанції – 200 м на спині – результат став гіршим, я виступила четвертою. Думаю, на це вплинуло те, що мій тренувальний процес проходив у несприятливих умовах», – сказала рекордсменка України.