Усі військові частини та кораблі Збройних Сил України у Криму виконують накази Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу Міноборони.

«Жодна військова частина, жоден гарнізон чи корабель Збройних Сил України не виконав ультиматуму російських військовиків здати зброю і присягнути так званому «уряду Криму» або залишити місце дислокації. Території військових частин знаходяться під контролем українських військовослужбовців», - йдеться у заяві відомства.

Не зафіксовано також випадків дезертирства українських військових у Криму, крім факту зради колишнього командувача ВМС ЗС України Дениса Березовського. «Пропозиції, які надходять від різних «представників влади Криму» щодо приєднання до неіснуючих «збройних сил автономії», українськими військовослужбовцями навіть не розглядаються», – зазначили в Міноборони.

Тут також наголосили, що особовий склад дислокованих на території Криму військових частин Збройних Сил України, заблокованих озброєними особами, зберігає витримку і намагається шляхом переговорів не допустити кровопролиття, розуміючи всю відповідальність за мир в Україні.

Натомість Російська Федерація, зауважують у міністерстві, продовжує поширювати через ЗМІ та інтернет неправдиву інформацію про «перехід військових частин Збройних Сил України, які дислокуються на території АР Крим, на бік «кримського уряду», намагаючись в такий спосіб виправдати свої протиправні дії на території суверенної держави. У цьому зв'язку Міністерство оборони України вкотре підкреслило, що ця інформація абсолютно не відповідає дійсності.