СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА. Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про підвищення розмірів пенсій у зв'язку зі зростанням середньомісячної заробітної плати штатного працівника в Україні». Як повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, проект акта на засіданні уряду представив віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Як відомо, Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (ч. 2 ст. 42) передбачено щорічне підвищення трудових пенсій у зв'язку зі зростанням середньомісячної заробітної плати в Україні порівняно з попереднім роком. Зокрема, визначено, що пенсії підвищуються на коефіцієнт, що дорівнює не менше 20% темпу зростання заробітної плати в Україні.

З метою реалізації зазначеного закону Мінсоцполітики розробило проект відповідної постанови.

Оскільки Державною службою статистики зафіксовано темп зростання середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників у 2011 році по відношенню до 2010 року на рівні 117,6%, то згідно з прийнятим урядом рішенням з 1 березня 2012 року буде підвищено розмір пенсії на 3,52%, що відповідає 20 відсоткам темпу зростання середньомісячної заробітної плати штатного працівника в Україні. Перерахунку підлягають пенсії, розмір яких протягом минулого року зріс менш ніж на 3,52%.

У Мінсоцполітики повідомили, що право на підвищення пенсії одержать майже п’ять мільйонів осіб, розмір пенсії яких зросте в середньому на 45 гривень.

Ера fm