УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Держава буде нарощувати підтримку паралімпійського спорту і створення необхідної інфраструктури - реабілітаційних центрів, спеціальних стадіонів і спортивних залів для інвалідів. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко напередодні церемонії відкриття ХІV літніх Паралімпійських ігор в Лондоні, де він зустрінеться з українською збірною і підтримає паралімпійців. За словами віце-прем'єр-міністра, уряд буде активно розвивати навчально-тренувальні бази для підготовки паралімпійців, зокрема, Національний центр паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів у Євпаторії і Західний реабілітаційно-спортивний центр у Львівській області.

Сергій Тігіпко зазначив, що в XIV літніх Паралімпійських іграх візьме участь рекордна кількість українських спортсменів. Віце-прем'єр-міністр побажав представникам України на Паралімпіаді успішного виступу. «Нашою паралімпійською збірною пишається вся країна. Ці люди, перемагаючи свої недуги, досягають великих успіхів. Сила волі і прагнення до перемоги українських паралімпійців заслуговують на найщирішу повагу!»- підкреслив віце-прем'єр міністр.

Зокрема, в рамках соціальних ініціатив Президента в цьому році на сто відсотків буде профінансовано забезпечення інвалідів візками та іншими технічними засобами реабілітації.

«Нещодавно Кабінет Міністрів ухвалив рішення виділити на реалізацію державної цільової програми «Національний план дій щодо реалізації конвенції про права інвалідів» у 2012-2020 роках 14,9 млрд. грн. Ці кошти будуть насамперед спрямовані на адаптування інфраструктури до потреб інвалідів», - зазначив Міністр соціальної політики. Також, за словами Сергія Тігіпка, держава буде приділяти увагу створенню робочих місць для інвалідів. Відповідні стимули, зокрема, закладені в Законі «Про зайнятість населення», нещодавно підписаному Президентом. Так, за працевлаштування інваліда роботодавець отримає річну компенсацію єдиного соціального внеску.

Прес-служба Міністерства соціальної політики