Усейн Болт продовжує бити всілякі рекорди. Ямайський легкоатлет 23 серпня виграв своє чергове, вже дев'яте за рахунком «золото» чемпіонату світу та став першим в історії легкої атлетики, кому вдалося показати такий результат, повідомляє Експрес з посиланням на dt.ua.

Тепер Болт випереджає легендарних Карла Льюїса і Майкла Джонсона, в активі яких по вісім золотих нагород. Цікаво, що перемога Болта на стометрівці не була прогнозованою. В рівній мірі на перемогу претендував і американець Джастін Гетлін, який в цьому сезоні показував більш високі результати. Однак у підсумку він фінішував другим. Болт показав результат 9,79, тоді як Гетлін відстав на одну соту секунди – 9,80.

Сенсацією стало третє місце – однаковий результат 9.92 сек показали два молодих спортсмена: американець Трейвон Броммел і канадець Антуан де Грасс. Випередили вони таких відомих спринтерів, як Асафа Пауелл, Тайсон Гей і Майкл Роджерс.

«Ця перемога багато значить для мене, – зізнався Болт в інтерв'ю BBC, – Справи йшли важко весь сезон, і мені знадобився час, щоб прийти у форму. У мене були злети і падіння, але зараз все в нормі».