ІНФЕКЦІЇ.Епідтривога з приводу різкого збільшення випадків захворюванню на вітрянку в дитсадках Одеси виявилася цілком хибною. Повідомлення міськрадівської прес-служби про рівень захворюваності, що зріс на 15% протягом тижня та сягнув 304 випадків – не відповідає дійсності. «Ситуація з вітрянкою є цілком нормальною. Захворюваність відповідає сезонному рівню і є навіть нижчою, ніж торік», – запевняє начальник епідеміологічного відділу обласної  СЭС Людмила Красницька. Фахівець спростовує також повідомлення про карантин у дитсадках. Появу фальшивки вона пояснює неправильним трактуванням інформації, наданої міською СЕС. 
Насправді ж жодного приводу для занепокоєння немає – достатньо звичайних протиепідемічних заходів як от вологе прибирання та провітрювання. Та й сама хвороба для малюків особливої небезпеки не становить. «Багато фахівців вважають, що це навіть добре, коли людина перехворіє на вітрянку у віці до 6 років, – каже Людмила Красницька, – підлітки ж бо, і тим більше дорослі переносять цю хворобу значно важче».
Людмила Василівна каже, що випадків, коли через вітрянку закривають на карантин дитсадки, в Одесі «не було і не буде».
Єдиним відхиленням від норми на поточний момент вона вважає саму появу ненавмисної дези, що марно занепокоїла городян: «Я не пригадую, коли іще мені доводилося телефонувати до ЗМІ і вимагати спростування хибної інформації».