У Хмельницькому вже започаткували велопатруль у місцевому парку. Зручно і правоохоронцями, і городянам. Фото з сайту depo.ua

Закарпаття — «позаплановий» регіон, у якому створюється патрульна служба поліції. Мукачівські події в середині липня підштовхнули керівництво країни до впровадження поліцейської реформи в Ужгороді та Мукачевому. Уже протягом першого дня оголошеного набору заяви на вступ до нового формування подали 626 осіб. І це на 230 місць.

У створюваних поліцейських підрозділах органів правопорядку будуть різні види патрулів: мотоциклетний, велосипедний, автомобільний, піший і навіть кінний.

— Але незалежно від того, в якому виді патрулювання ці правоохоронці будуть задіяні, вони матимуть однаковий фах — поліцейські. Усе залежить лише від ефективності їхньої роботи, —  сказав Мустафа Найєм, який курирує проект від МВС. — Оскільки цей проект започаткували поза планом, коштів не було передбачено. У нас є певні складнощі, але сказати, що якісь непереборні обставини можуть нас зупинити, не можна. Майже все вирішено. Визначили джерела фінансування нової патрульної служби. Це стосується оплати роботи викладачів, тренерів, матеріально-технічного забезпечення поліцейських. Думаю, що проблем не виникне. А доти, доки вони вийдуть на вулиці (це заплановано на листопад), у нас буде змога внести зміни і до державного бюджету, щоб відбувся перерозподіл коштів, які й підуть на зарплати новим поліцейським.

Нова поліція — проект дуже популярний в області. Конкурс становить 7,5 людини на місце, нині у правоохоронних органах працюють лише 9%. Співвідношення юнаків і дівчат — 62,8 до 37,2%. Набір до патрульної поліції триватиме до 11 серпня.