Група археологів Смітсонівського інституту (США) виявили три подовжені людські черепи в регіоні Ла Паїл (Антарктида). До цього вважалося, що континент ніколи не відвідували люди до сучасної епохи, повідомляє Gazeta ua.

Експерти розповіли, що раніше подовжені черепи знаходили в Перу і в Єгипті, що говорить про те, що давні цивілізації контактували один з одним задовго до того часу, як написано в підручниках з історії. Це показує, що існував контакт тисячі років тому між цивілізаціями в Африці, Південній Америці і Антарктиді.

Форма подовжених черепів, як вважають, з'явилася в результаті навмисної деформації. Голову немовляти, коли череп був ще нетвердим, щільно обертали тканиною. Ця характеристика була використана для надання ознаки вищим класам суспільства перед нижчими. Процедурі піддавалися діти еліти у багатьох давніх культурах.

Проте деякі дослідники сумніваються, чи може штучна деформація черепа змінити не лише форму черепа, але і збільшити його об'єм. У сенсаційної знахідки є багато інших фізичних характеристик, що значно відрізняють ці черепи від нормальних людських. В результаті зараз учені задають собі питання, чи є ці черепи людськими або належать якомусь іншому виду гуманоїдів.