Міністр юстиції України Павло Петренко анонсував скорочення держслужбовців, ініційоване урядом, яке сягне 30-50%, повідомляє Gazeta ua.

«У державному апараті працюють понад 250 тисяч чиновників. Ефективність їхньої роботи, порівняно з вітчизняним приватним сектором, вкрай низька. Тому ми плануємо значне скорочення штату працівників державного апарату, яке сягне 30-50%», – сказав міністр юстиції.

Як повідомляється у розповсюдженій урядом заяві, відповідні ініціативи були подані до парламенту у законопроекті «Про спрощення надання адмінпослуг та оновлення державного апарату» та прийняті у першому читанні.

Водночас, Петренко обіцяє, що скорочення працівників не вплине на фонд заробітної плати, тож тим, хто залишиться на посадах, підвищать зарплату. Окрім цього, міністр обіцяє «повне очищення та переатестацію працівників державного апарату», які в першу чергу стосуються працівників судової системи.

Як повідомлялося раніше, найближчим часом в Україні хочуть учетверо скоротити кількість різноманітних інспекцій, контролюючих органів та департаментів контролю у міністерствах – із 80 до близько 20.