Надзвичайна подія сталася у добре знаному на всю державу Шацькому національному природному парку на Волині. Як свідчить складений тамтешнім відділом державної охорони спільно із працівниками місцевого райвідділу внутрішніх справ протокол, на березі озера Люцимер житель селища Шацьк В’ячеслав Криса з мисливської рушниці ІЖ-27 ЕМ відстріляв двох лебедів-шипунів. Його не зупинило те, що птахи, які на Поліссі споконвіку вважають символами вірності, є окрасою тваринного світу України. І що прилетіли вони сюди за сотні й тисячі кілометрів із вирію (можливо, навіть з Північної Африки), аби вивести потомство.

Під час затримання у порушника було вилучено водонепроникний костюм, що використовують для занурення на невеликі глибини, двоствольну рушницю та вже бездиханні тушки білосніжних птахів. Їх знищенням, до речі, державі завдано матеріальної шкоди на 5314 гривень.

У справжнього мисливця на таку красу рушниця ніколи не підніметься!. Фото автора

— Зважаючи на те, що це варварське незаконне полювання відбулося на території з особливим природоохоронним статусом, за цим випадком працівниками міліції оперативно порушено кримінальне провадження, — повідомив начальник відділу державної охорони Шацького НПП Володимир Солов’янчик. — Отож стрілець не лише зганьбив себе перед волинянами, а й отримав шанс придбати для своєї біографії ганебну відмітку про притягнення до кримінальної відповідальності.

Про рішення суду у цій справі «Урядовий кур’єр» поінформує своїх читачів пізніше.