ДОСЛІДЖЕННЯ. Китайські вчені знайшли дієвий спосіб кинути курити. Вони переконані, що медитація знижує тягу до цигарок та допомагає кинути, якщо ви навіть не ставили собі це за мету, передає ТСН з посиланням на РИА Новости.

«Ми виявили, що в учасників дослідження, які проходили медитативний тренінг, зменшувалася тяга до куріння. Усвідомлена медитація покращує самоконтроль і позитивно впливає на увагу і відкритість до внутрішнього та зовнішнього досвіду. Ми вважаємо, що вона може допомогти впоратися з симптомами залежності», – пояснили дослідники.

Серед піддослідної групи були 27 курців, які хотіли зменшити рівень свого стресу. В результаті медитацій курці стали викурювати на 60% менше сигарет, а в контрольній групі, учасники якої виконували лише вправи на релаксацію, обсяги куріння не скоротилися.

Крім того, медитація допомагає в довгостроковій перспективі, бо в тих, хто пройшов курс, обсяги споживання тютюну продовжували падати через 2-4 тижні після дослідження.

Нагадаємо, що вчені пояснили, що потрібно їсти для якісного сексу та зниження тяги до алкоголю. Виявилося, що для якісного сексу необхідно регулярно споживати вітаміни груп С, Е та А. Дефіцит цих елементів знижує лібідо як у чоловіків, так і у жінок. Крім того, достатня кількість вітамінів знижує тягу до алкоголю.