ПРОПОЗИЦІЯ. Після виборів є ймовірність встановлення веб-камер у кабінетах чиновників  

Рівень підготовки українських спортсменів до літніх Олімпійських ігор, які невдовзі відбудуться в Лондоні, Прем’єр-міністр Микола Азаров оцінив доволі високо. Таку заяву він зробив на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук. «Я братиму участь у церемонії відкриття Олімпійських ігор і в проводах наших спортсменів», — додав глава уряду. 

Сподобалася йому й нова форма українських олімпійців: «Я був на представленні цієї форми. Була представлена форма для олімпійців і паралімпійців. Перш за все, вона зручна, виготовлена з практичних матеріалів і з вигадкою виконана в національних кольорах. Це дуже важливо».

Уряд продовжуватиме підтримувати розвиток спорту в Україні і зробить усе від нього залежне для створення необхідної спортивної інфраструктури. Зокрема, йдеться про реконструкцію центрів Олімпійської підготовки, що особливо важливо в умовах можливого проведення в Україні однієї із зимових Олімпіад, повідомив Прем’єр. 

Поділився він своїми думками і з приводу наступних парламентських виборів. Скажімо, веб-камери, якими під час виборів обладнають виборчі дільниці, згодом використовуватимуть для посилення охорони громадського порядку на вулицях.

Він нагадав, що недавно відвідував «Центр оперативного реагування міліції» (ЦОРМ) в Донецьку. В цей центр зводиться інформація відеоспостереження з 800 камер, встановлених на різних вулицях Донецька. Практично вся центральна частина Донецька перебуває під постійним моніторингом правоохоронних органів. А швидкість реагування на звернення громадян за телефоном 102 стала практично миттєвою. Тобто відразу, у режимі он-лайн, після отримання сигналу дається

команда або пересувній міліцейській групі, або стаціонарним постам негайно прибути до місця події. Це дає змогу дуже швидко координувати зусилля правоохоронних органів.

Крім того, главу уряду зацікавила пропозиція користувача Фейсбук встановити такі камери в кабінетах чиновників. «Ідея про встановлення веб-камер у кабінетах чиновників, на мій погляд, дуже правильна. Єдине: треба подумати з точки зору збереження державної таємниці, а в цілому ваша пропозиція цікава», — відповів Микола Азаров. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»