КАНІКУЛИ. В гірському урочищі з таємничою назвою Бабайове, що на околиці міста Перечин, знайшов собі притулок дитячий табір «Барвінок». Тут за два літні місяці відпочили 170 дітей. У серпні наберуться здоров’я ще 110 дітей, у тім числі 40 із Київської області. Майже половина школярів, які побувають протягом літа у «Барвінку», отримали путівки за кошти обласного відділення Фонду соціального страхування.

До оздоровлення закарпатських  дітей не байдужі й спонсори з Німеччини. Голова обкому профспілки Павло Орос заручився зокрема підтримкою Анни Ленгенфельдер — активістки одного з товариств у Баварії. Вона за власні кошти, пожертви інших спонсорів профінансувала перебування 41 дитини — сиріт, інвалідів, позбавлених батьківської опіки, із малозабезпечених сімей. Загалом використано 100 тисяч гривень спонсорських коштів. До того ж діти, які належать до соціально вразливих категорій, отримали від німецької меценатки одяг, взуття, солодощі та інші подарунки, а дитяча профспілкова оздоровниця — футбольні сітки для спортмайданчика.

Традиційне свято у таборі — «Козацькі забави». Обов’язковими є виконання патріотичних пісень, клятва козаків, спортивні змагання, життя у куренях, приготування каші на вогнищі. Призи отримали ті, хто в «розвагах» показав себе справжнім козаком.