63 навчальні заклади Рівненщини — школи, ліцеї, гімназії та навчально-виховні комплекси — стали переможцями «Конкурсу 2000 шкіл» у рамках реалізації другого етапу Національного проекту «Відкритий світ». Причому серед них приблизно однакова кількість міських та сільських шкіл. 

— Потрапити до списку переможців закладам освіти краю вдалося завдяки відповідності необхідним критеріям. Це, насамперед, підключення школи до всесвітньої мережі, належний стан приміщень та наявність хоча б одного шостого, сьомого та восьмого класів, — розповідає начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Григорій Таргонський. — Тепер  впродовж 2014 року вони отримають новітні інформаційні технології та будуть обладнані сучасними комп’ютерами для вчителів, портативними планшетами для учнів, цифровими лабораторіями та мультимедійними комплексами.

До речі, переможцями першого етапу проекту стали дві школи області — Рівненська гуманітарна гімназія та Корецький НОК «Школа-ліцей». Вони, зокрема, отримали по 5 мультимедійних класів та цифрові лабораторії з фізики, хімії, історії, географії та біології.  

Національний проект «Відкритий світ», який реалізує Держінвестпроект, передбачає створення якісно нової системи шкільної освіти в Україні — з потужним використанням новітніх інформаційних технологій, що дасть змогу виховати спеціалістів нового покоління, конкурентних на світовому ринку. Крім оснащення шкіл сучасними комп’ютерними технологіями, проект на кінець 2015 року передбачає  й створення єдиного освітнього  порталу — своєрідного комунікаційного майданчика для учнів, батьків та вчителів, а також запровадження національної телекомунікаційної мережі  на базі технології 4G — нового покоління бездротового зв’язку. Вона об’єднає  комп’ютери шкіл, школярів, батьків та педагогів у єдину систему. Це допоможе досягти єдиного стандарту навчання в Україні: й на Печерських пагорбах, і в глибинці.