Біохімічний автоматичний аналізатор крові вартістю 561 тисяча гривень передав Військово-медичному клінічному центру Центрального регіону голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко. Апарат допоможе в лікуванні українських військовослужбовців, адже дає змогу вчасно й якісно зробити аналіз крові за всіма показниками й визначати загальний стан хворого. Кошти на його придбання зібрала територіальна громада під час обласного благодійного марафону «Врятуймо кожного бійця — захисника України», в якому взяли участь районні, селищні й сільські ради, комунальні установи, загальноосвітні школи, фермерські господарства, інші юридичні та фізичні особи. На благодійний рахунок під час марафону надійшло понад мільйон гривень.

«Це наш невеликий внесок у справу допомоги українським бійцям, які героїчно боронять незалежність і територіальну цілісність України, внесок у справу нашої спільної перемоги», — зазначив Сергій Свитко.

Залишок коштів на благодійному рахунку, який становить 479 тисяч гривень, буде спрямовано на потреби лікування поранених бійців відповідно до пропозицій клінічного центру та рішення координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради.

У зону АТО вінничани відправили черговий гуманітарний вантаж: теплий одяг, валянки, каски, продукти харчування, медикаменти. А також лопати та кирки, які з передової просили, щоб можна було окопуватися і створювати елементарні умови для проживання. Поїхали на схід і «буржуйки», що їх зробили студенти й викладачі Барського автодорожнього коледжу.

«Наші хлопці перебувають у степовій зоні, тому завантажили їм і дров, якими вони опалюватимуть намети й на яких готуватимуть їжу. Тож відправили ті речі, які військові просили», — розповів виконавчий директор БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський.

Для потреб військових в зону бойових дій своїм ходом вирушив і капітально відремонтований ЗІЛ-130. До благодійного фонду звернувся ректор Вінницького фінансово-економічного університету Петро Білоконний із пропозицією віддати у користування військовим машину, яка була на балансі закладу, проте її не використовували через несправність. Відразу знайшлися охочі її відремонтувати. «Працівники нашого підприємства за власні кошти, а це майже 20 тисяч гривень, зробили капремонт двигуна, коробки передач, ходової частини, підварили, пошпаклювали та пофарбували. Заправили повний бак бензину. Броню не ставили, бо нас запевнили, що це зроблять на місці — в зоні АТО», — зазначив директор підприємства «ЕкоВін» Володимир Чорновол.