Четвертий рік поспіль Вінниччина посідає перше місце в Україні за кількістю зібраних коштів у рамках Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця». Протягом минулого року благодійники області пожертвували понад 724 тисячі гривень, що майже на 90 тисяч перевищує показник попереднього року. Найбільший внесок зробили Гайсинський, Крижопільський райони і місто Могилів-Подільський.

Як наслідок — пологовим відділенням в області передадуть три апарати для ранньої діагностики вад слуху, а 125 маленьких вінничан отримають слухові апарати. «Сума зібраних коштів і кількість учасників акції, яка торік проходила під гаслом «Почуй світ!», підтверджують, що в області живуть щирі і співчутливі люди, небайдужі до людської, а особливо дитячої біди», — зазначила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова.

Переоцінити допомогу Всеукраїнської акції окремим дітям і медичній галузі загалом неможливо. За словами головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні Тетяни Антонець, нині в регіоні проживає 331 дитина, яка має інвалідність по втраті слуху, з них — 168 потребують слухопротезування, у тому числі 40 дітей — першочергового. Вона зазначила, що за умови своєчасної діагностики і проведення реабілітаційних заходів можна навчити глухих дітей розмовляти, «слухати» (читати по губах) і таким чином дати їм можливість закінчити загальноосвітню школу, вищий навчальний заклад та не поповнювати лави інвалідів. Передусім необхідно своєчасно виявляти вади слуху у новонароджених. У зв’язку з цим розроблено нові методи діагностики, які за допомогою спеціального апарату для ехоскринінгу (перевірки слуху) дають можливість за три години після народження малюка встановити, чує він чи ні.

За словами начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Олени Стоялової, протягом торішнього етапу акції «Почуй світ» в області працювало майже 5 тисяч волонтерів.