Обережно, спритно, зненацька — таку тактику вибрав для своїх протиправних діянь 36-річний тернополянин. Серед білого дня на різних житлових масивах він нападав на жінок і зривав з них золоті ланцюжки. Доки потерпіла оговтувалася від потрясіння, грабіжник устигав накивати п’ятами. Але кінець чорним справам усе-таки мусить колись настати. Після пограбування пенсіонерки та 35-річної жінки зловмисник вирішив «прогулятися» вже в іншій частині обласного центру — на Новому Світі. Там саме обідньої пори дві подруги спокійно йшли вулицею, за розмовою й не помітили, як до них наблизився незнайомець. Лиходій різко зірвав ланцюжок із шиї однієї з жінок та, певна річ, дременув навтьоки. 

Проте свідком цього злочину став випадковий перехожий. Чоловік, не розгубившись, наздогнав нападника й утримував його до приїзду міліції. Ювелірний виріб грабіжник викинув, коли збагнув, що втекти йому не вдасться. Правоохоронці знайшли вкрадений ланцюжок — неподалік від місця, де лиходій напав на жінок.

У секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області повідомили, що причетним до злочинів виявився неодноразово судимий тернополянин. Поки що з’ясували, що нападник скоїв три грабунки. Золоті поцуплені вироби він, звісно, продав. Підозрюваного заарештували. Йому інкримінують ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого). За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. 

Лесь ЯВОРІВ
для «Урядового кур’єра»