У справі по-звірячому вбитої дівчини з Миколаєва Оксани Макар винесено остаточне рішення. Про це 3 червня повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук Віктор Василюк, адвокат Тетяни Суровицької, матері Оксани Макар. «Сьогодні Вищий  спецсуд виніс остаточне рішення у справі Оксани Макар. Залишив у  силі вирок, за яким Краснощок отримав довічне ув’язнення, Присяжнюк — 15 років позбавлення волі і Погосян — 14 років. Попри те, що ми добивались довічного  ув’язнення для всіх засуджених, загалом я рішенням задоволений. Головне, що ним залишилась задоволена мама Оксани. Вона сказала: «З них вистачить, все інше — на розсуд Бога».  Під час засідання Краснощок заявив, що він підтримує нашу касаційну скаргу і просить суд дати всім однакове покарання, оскільки всі брали участь разом. Мабуть, щось зрозумів? Спасибі всім, хто  підтримував нас у цій  непростій справі», — йдеться у повідомленні адвоката.

Нагадаємо, обгоріле тіло 18-річної Оксани Макар випадковий перехожий  знайшов 10 березня 2012 року в Миколаєві неподалік будівельного майданчика. Дивом вона ще була живою. Лікарі старалися надати їй інтенсивну медичну допомогу, люди зібрали їй майже мільйон гривень, однак це не допомогло: дівчина 29 березня померла. Правоохоронці з’ясували, що страшний злочин — дівчину згвалтували і намагалися спалити живцем — скоїли у ніч проти 9 березня троє молодиків: Євген Краснощок, Максим Присяжнюк і Артем Погосян. Було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Коли двох затриманих зловмисників правоохоронці відпустили під підписку про невиїзд — вони виявилися дітьми відомих у Миколаєві людей — сколихнулася громадськість. Люди вийшли на акції протесту проти беззаконня, після чого злочинців знову взяли під варту. Зрештою, хтозна, як повернулась би ця справа, якби не великий суспільний резонанс, який вона викликала.

За справою відбулися суди. 27 листопада 2012 року Центральний районний суд міста Миколаєва виніс вирок у справі Оксани Макар, за яким Краснощоку присудили довічне ув’язнення, Присяжнюкові — 15 років позбавлення волі й Погосяну — 14 років. Після розгляду апеляційних скарг 30 травня Апеляційний суд Миколаївської області залишив цей вирок без змін, а тепер  Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ з таким самим вердиктом поставив крапку у справі.

Про те, що люди схвально сприймають такий вирок, вочевидь, свідчать і коментарі, які залишили користувачі Фейсбуку під повідомленням адвоката Віктора Василюка. «Справедливість є і за неї потрібно боротися!» — йдеться в одному з коментарів.