З початку року виробництво м’яса сільгоспвиробниками зросло на 9,3% та становило 2,3 мільйона тонн. Забезпеченість вітчизняним м’ясом зростає, що також дає змогу поступово заміщати імпорт. 

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. «Протягом останніх років вітчизняні сільгоспвиробники зуміли зробити виробництво молока та м’яса вигідною справою. Звісно, це відбулося не без сприяння держави. І зараз, завдяки зростанню внутрішнього виробництва продукції тваринництва, Україна забезпечує внутрішні потреби та впевнено рухається до імпортозаміщення», — зазначив міністр.

Він додав, що досягненню сільгоспвиробників сприяло зростання обсягів експорту українського м’яса на 62% — до 109 тисяч тонн. І такий показник продовжує позитивну тенденцію попередніх місяців.

Як передає слова Миколи Присяжнюка прес-служба Мінагрополітики, за останні роки означилася позитивна тенденція до переміщення виробництва м’яса на сільськогосподарські підприємства. Так, нині понад 61% українського м’яса виробляють на тваринницьких та птахівницьких комплексах.

Окрім цього, збереглася позитивна динаміка у виробництві молока. Його від початку року виробили понад 9 мільйонів тонн, зокрема на сільгосппідприємствах показник цього продукту зріс на 1,2%. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»